måndag 23 januari 2012

DRAMA-SÖNDAG

Stackars liten Nisse fick en allergichock igår. Förmodligen har han reagerat på golvet han så tappert kämpade med att äta upp på hotellet.
När vi vaknade såg vi att han hade en bula på nosen som vi misstänkte kom från att han, med buller och brak ramlat ur sängen under natten... Bulan avtog lite under dagen och vi tänkte inte så mycket mer på det. Vi lämnade Nisse själv en liten stund medan vi tog oss en sen lunch. När vi kom tillbaka så k'nde vi knappt igen vår vovve. Hela nosdelen hade svällt upp och var som en tennisboll! Ögonen var nästan helt igensvullna och han snorade som attan.

Det fanns inte på kartan att vi skulle sätta oss på båten över till Gotland utan att kolla upp vad det var. Vi ringde djurakuten i Bagarmossen, dom höll med och vi åkte dit direkt. Redan på vägen dit så avtog svullnaden och han såg nästan normal ut när vi kom dit. Men hans läppar var fortfarande väldigt svullna och han var röd i huden kring ögonen. Personalen var jätteförstående för vår situation med tidspress och prioriterade upp Nisse så att vi fick komma in lite snabbare. Nisse fick kortison gömt i köttbullar. Nisse älskar köttbullar så han blev överlycklig och slukade köttbullarna utan att tugga. Bra sätt att lura i honom medicin alltså ;)

Båtfärden blev lugn för Nisses del. Han var nog lite trött efter äventyret och sov sig igenom allt. För oss blev det värre. Vi fick återigen åka berg-o-dalbana med färjan över ett Östersjön i uppror. Jag mådde så himla pyton, trots sjösjukepiller. Nästa gång ska jag se till att ha sjösjukeplåster för det är vidrigt att må sådär i över 3 timmar. Kaptenen var optimist och trodde att vågorna skulle stillas efter en timme, men då blev dom tyvärr ännu värre. Sista halvtimmen stillades det och jag började bli människa igen. Frossan avtog, jag vågade öppna ögonen och jag kände åter hopp om livet.

Det var gudomligt skönt att komma hem och krypa ner i sängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar