onsdag 24 oktober 2012

DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS?

Jag hade inte tänkt dra ner på bloggandet efter att Wera fötts. Neej då skulle jag ju få tusen nya saker att skriva om! Och visst har jag tusen nya saker att delge er och tusen saker av det gamla vanliga... men... jag har bara en tusendel kvar av den forna bloggtiden. När jag väl skriver något blir det allra oftast pekfingervals med en hand, då den andra handen håller Wera.

Den tjejen gillar kroppskontakt. Sova i vagn eller bilstol är ok under färd, inte annars. Så hon hänger på mig för det mesta. Mysigt såklart, men lite hämmande när man ska utföra sina vanliga sysslor.

Jag hade tänkt mig ett fyndigt inlägg i veckan om årets sista vårtecken eftersom gräsmattan vid hönshuset helt plötsligt fylldes av underbara lila krokusar. I oktober. Galet. Värt ett inlägg med bild, men krokusarna hann blomma ut innan jag tagit mig ut med kameran. Lite för mycket bebismys kom i vägen.

Jag hade en bra idé på inlägg idag också. Men då jag är lite grötig i hjärnan efter att ha vankat runt i drygt 3 natt-timmar med magknips-bebis så glömde jag bort vad jag skulle skriva om. Så, istället kommer ett sent inlägg om att jag tänker på att skriva och att de inlägg som väl skrivs tar betydligt längre tid att skriva än de som skrevs förut.

Nu ska jag sova. Bäst att passa på. Älsklingen sover redan. Lilla Wera sover bredvid mig och mellan henne och hennes far har mupp-hunden Nisse kilat in sig och gosar med Wera.

Imorgon får vi besök av nybliven bekantskap som oxå har en liten bebbe och en cocker. Alla får nån att leka med, både mammorna, bebbarna och cockrarna. Perfekt juh! Möjligt att jag hinner skriva något nån dag om hur trevligt det blev, eller så kanske jag bara hinner tänka att jag ska skriva om det.

Natti natti!


5 kommentarer:

 1. Ja men du är iallafall bra mycket duktigare än min lillasyster på att blogga. Jag vette skjutton vart hon har tagit vägen.
  Jag förstår att både tiden och orken blir knapp med en liten Wera i huset. Du kanske kan börja fotoblogga med mobilen? Ta ett foto och släng iväg det till blogger via ett email...och så är inlägget framme på ett par sekunder.
  Lila krokusar i Oktober föresten? vilken syn!!

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag gått och blivit en fulljädrad kolonist sedan i somras måste jag skryta med mina kunskaper ;) Det är INTE krokusar du har, det är en blomma som heter Tidlösa. Den har gröna blad på sommaren som vissnar ner på sensommaren/hösten och sedan på hösten så kommer själva blomman som ser ut som en krokus. Själv höll jag på att rensa bort bladen när de vissnat då jag var övertygad om att växten dött... Som tur var kom en kolonistgranne till undsättning och den lilla Tidlösan fick leva vidare och blomma fint i min gräsmatta :)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å fasen! Jag tyckte att det var lite märkligt att jag fick så mycket krokusar på ett ställe där inte en enda krokus knoppade i våras :) Då har jag förklaringen här då! Du borde komma hit och inventera min trädgård i vår så att jag får lite koll på vad det är som gror här.

   Kram!

   Radera
  2. Jag ska vara lite försiktig med att skryta.... :) Fast ett inbjudande till din gård på Gotland låter väldigt frestande! :) Växer det svenska blommor på Gotland? *funderar* ;)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera