lördag 5 maj 2012

HÄNDELSERIK LÖRDAG

Vi började dagen med brakfrukost, eller som barnen kallade det - frukostfest.
För med sugrör i glasen är det ju fest :) 
Brakfrukost är den där frukosten när man dukar fram allt i frukostväg. En massa olika sorters bröd, påläggen upplagda fint på fat, ägg, gröt, juice, yoghurt, thé, o'boy, kaffe, fruktsallad och allt annat gott man kan tänkas vara sugen på och har hemma.

Efter frukosten åkte vi till ridskolan för att kolla in helgens hopptävling. Som om det inte var spännande nog att se alla våra favoritponnys tävla så kryddades det hela med att en mamma svimmade när hon skulle gå ner från läktaren! I kalabaliken som uppstod i och  med svimmandet så blev hästen på banan lite skrämd, snubblade och råkade kasta av sin lilla ryttarinna! Drama, drama..! 
Tack och lov gick det bra med alla inblandade.

Sen var det dags för lunch på McD följt av lite vårshopping. Vårjackor och foppa-tofflor inhandlades till juniorerna.

Olivers val av vårjacka, fräscht vårgrönt från Puma


Som om inte detta vore nog så hade de små veckopeng-premiär idag! Det var nog det största på hela dagen. 50kr var kommer de att få de veckor de är hos oss. Det ska räcka till godis och om dom vill köpa någon liten leksak, fotbollskort osv. Men det ska även gå att spara lite till nästa veckopeng kommer.
Vi snurrade måååånga varv inne på affären ikväll innan de lyckades bestämma hur de skulle förvalta denna veckopeng. Till slut föll valet på en varsin Daim, Japp, hallon-Mer och 25kr kvar att spara till nästa veckopeng. Kanske, kanske köps det ett litet paket med fotbollskort innan veckan är slut, men då är det ändå pengar kvar att spara.

Spännande att se hur inställningen till pengar slog om i ett slag. Från att gå från - äh, pappa köper nytt, till  något som börjar likna en medvetenhet om att olika saker kostar olika mycket och att pengar faktiskt kan ta slut.

3 kommentarer:

  1. Kathlyn här! Bittans Kathlyn! Hon tippsade mig om din Blogg. Så underbar roligt att läsa Sann! Vilken förtrollad värld du har omkring dig!--- Men förstås man måsta har de rätta ögon for att kunna se det också!
    Lycka till med allt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Kathlyn! Vad roligt att du gillar det du läser :) Jag försöker att så ofta jag bara kan, fokusera på det som är positivt, roligt och värt att minnas. Livet blir mycket roligare och enklare så!

      Radera
    2. Så sant! Besökte en utställning i Stockholm av kinesen Ai Weiei. Fantastisk philosoph och konstnär. Han bloggar, det kinesiska staten kan inte ta bort hans ord ifrån Internet. fast de så gärna vill! Ai Weiwei skriver att det finns så mycket hälsosamt med det retraktiv funderingar om allt när man skriver.Perfekt för dig som skapar nytt liv. En vacker omgivningen och en vacker själ!

      Radera