torsdag 8 december 2011

BARA 7 LIV KVAR

Nu har nog Wille bara 7 liv kvar... Det här kanske låter som ett dåligt skämt, men Wille fick en tur i tvättmaskinen idag..!

Den ångest man känner när man inser att "det där konstiga ljudet från tvättmaskinen" kan vara katten... Fy tusan! Tur att vår tvättmaskin har en stoppknapp som öppnar luckan direkt, även om maskinen är full med vatten.

Tack och lov hann inte Wille åka så många varv innan jag kom på vad som hände. Men det varade säkert mer än en minut i alla fall.

Rusade in i duschen med min tvättmedelsindränkta katt för att skölja bort tvättmedlet så att han inte skulle slicka i sig det. Ringde veterinärkliniken som genast fixade så att en veterinär väntade på oss när vi kom in. Torkade av kissen så gott det gick, lastade in honom i buren och körde så fort jag kunde till kliniken.

Där lyssnade dom på hans lungor och hjärta. Han röntgades och man kunde se att han som tur var inte fått någon vätska i lungorna, men magen var proppfull med "något". "Något" kunde kanske vara tvättmedelsvatten som han fått i sig. För att inte riskera en förgiftning av tvättmedlet så fick han en stor dos med kol, som absorberar eventuella gifter i magsäcken.





Nu ligger lillskrutten ihoprullad som en liten kanelbulle och sover ut. Det märks på honom att han är lite tagen av dagens äventyr. Och jag är så himla tacksam för att allt gick bra! Tydligen är det vanligare än man tror att folk missar en sovande katt i tvättmaskinen och långt ifrån alla klarar sig lika bra som Wille gjorde.

1 kommentar: