lördag 12 november 2011

Lördagslöften

Igår sa jag till Martin - Om du köper hem ett riktigt gott vin så fixar jag en riktigt god middag imorgon. Han hakade på på det.

Till förrätt blev det oxcarpaccio toppad med strimlad spenat och rostade solroskärnor. På det kom det oxå lite salt, citron och senapsvinaigrette.

Till huvudrätt bjöd jag på ugnsstekt rostas, duchessepotatis och hemgjord bearnaise.

Rostas är faktiskt mycket godare än vad det låter, särskilt om man gör den i ugnen. Låg värme ska det vara, bara 100 grader. Låt det hellre ta massor med tid så att köttet blir saftigt och håller sig mört.
Innertemperatur 65 grader. 70 grader om du absolut inte vill ha det vare sig lite rött eller rosa och då är det ännu viktigare att det får ta sin tid i ugnen så det inte blir torrt. Som alltid, låt köttet vila innan du skär upp det.

Efterrätt? Samarin.

Hemgjord bearnaise är inte att leka med... Men himla gott!

Inför morgondagen har jag lovat rena rama hälsokosten + pw.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar