söndag 20 november 2011

Dille på kanel

Släng i lite kanel i köttbullsmeten eller i köttgrytan.

Toppa kaffet med lite kanel.

Koka upp vatten med en kanelstång i och en rejäl skiva färsk ingefära. Låt det dra ordentligt och avnjut sen ditt nya favorit-té.

Värm äppeljuice med kanelstång i, låt det dra och spetsa med Xanté. Voíla - du har ett grymt alternativ till glöggfesten eller den perfekta välkomstdrinken till vinterfesten.

Äppelklyftor, stekta i lite smör med socker och massor med kanel på... Perfekt efterrätt om man toppar det med lite vaniljsås.

Och sen så har vi ju allt det uppenbara och traditionella som är gott med kanel. Kanske inte så konstigt att kanel är en av de första kryddor vi började använda?

Psst..! Kanel ger även stabilare blodsocker. Bra för såna som jag - dvs såna som blir rasande och lipsillar om blodsockret rasar i botten för snabbt ;)


Bild lånad från Metro.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar