Ikväll vankas enchiladas med chili på svarta bönor. Hittade ett recept på DN.se med en chili vars recept lät spännande. Jag ska erkänna att just nu är i princip alla recpet som innehåller kanel mer spännande än andra. Så det var lite det som gjorde att jag valde det här receptet. Men i stort så kändes kryddblandningen smarrig när jag smakade på det i huvudet.
Jag bjuder inte på någon bild, då bönchilin ser exakt så oaptitlig ut som en god bönchili ska göra. Jag bjuder på receptet istället och en varm rekomendation. Gillar du bönchili så testa för guds skull den här. Jag kan tycka att det kan skvättas i lite mer bett i den. Men basen är underbar och det är jäkligt god även om man inte freestajlar.
INGREDIENSER
Portioner: 4
Tid: 15 minuter
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk spiskummin
1 msk oregano
½ tsk chilipeppar
1 msk chilipulver
1 tsk kanel
1 tetra krossade tomater (500 g)
rivet skal och saft av ½ apelsin
1 tärning grönsaksbuljong
2 tsk brun farin
½ tsk salt
2 burkar svarta bönor (à 400 g) eller 6 dl kokta bruna bönor
1. Fyllning: Hacka lök och vitlök och fräs i olja. Tillsätt de torra kryddorna och låt fräsa med några sekunder utan att brännas.
2. Häll på tomater, skal och saft av apelsin, buljongtärning, farin och salt. Häll av bönorna ur burken och spola dem med kallt vatten, låt rinna av. Blanda ner bönorna i såsen och låt allt bli varmt.
Bon Apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar