En sak som jag verkligen ogillar är att inte ha något att bjuda på när det kommer fikasugna spontanbesökare. Här har det ekat tomt i kakburken alldeles för länge så idag bakades en gammal favorit.
Något jag alltid hade på lager förut var mandelbiscottis, en variant som inte är så kak-söt. Goda till fikat och att knapra på som mini- eller nödmellis också!
Något jag alltid hade på lager förut var mandelbiscottis, en variant som inte är så kak-söt. Goda till fikat och att knapra på som mini- eller nödmellis också!
Rejäla biscottis i jättekakburken på köksön |
Och så här gör du om du också vill ha goda knapriga biscottis hemma:
200 g sötmandel
4 ägg
2.5 dl strösocker
6 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Sätt ugnen på 200°.
Grovhacka mandeln.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och mandel.
Tillsätt lite i taget och rör till en klibbig deg.
Stjälp ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma med mjölade händer en stor längd på ca 5 x 25 cm eller två hälften så breda längder. Grädda mitt i ugnen 17–20 min.
Låt längden svalna. Sänk värmen till 150° och skär längden snett i drygt 1 cm tjocka skivor.
Lägg skivorna bredvid varandra på plåten och rosta/torka dem i ugnen minst 30 min. Låt skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.
Vill du snitsa till det lite extra så kan du doppa halva biscottin i smält choklad.
Det här ska nog provas!! Kanske till helgen tillomed. Vi älskar biscotti här hemma!!!
SvaraRadera