torsdag 8 november 2012

MANDELBISCOTTI

En sak som jag verkligen ogillar är att inte ha något att bjuda på när det kommer fikasugna spontanbesökare. Här har det ekat tomt i kakburken alldeles för länge så idag bakades en gammal favorit.

Något jag alltid hade på lager förut var mandelbiscottis, en variant som inte är så kak-söt. Goda till fikat och att knapra på som mini- eller nödmellis också!


Rejäla biscottis i jättekakburken på köksön


Och så här gör du om du också vill ha goda knapriga biscottis hemma:

200 g sötmandel
4 ägg
2.5 dl strösocker
6 dl vetemjöl (+ extra till utbakning)
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt

Sätt ugnen på 200°. 

Grovhacka mandeln.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 

Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt och mandel. 
Tillsätt lite i taget och rör till en klibbig deg.

Stjälp ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma med mjölade händer en stor längd på ca 5 x 25 cm eller två hälften så breda längder. Grädda mitt i ugnen 17–20 min.

Låt längden svalna. Sänk värmen till 150° och skär längden snett i drygt 1 cm tjocka skivor.

Lägg skivorna bredvid varandra på plåten och rosta/torka dem i ugnen minst 30 min. Låt skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.

Vill du snitsa till det lite extra så kan du doppa halva biscottin i smält choklad.


1 kommentar:

  1. Det här ska nog provas!! Kanske till helgen tillomed. Vi älskar biscotti här hemma!!!

    SvaraRadera