torsdag 17 maj 2012

KÄRLEKSMUMS, SNODDAS, CHOKLADRUTOR



Kärt barn har många namn. Idag vill älsklingen ha... kärleksmums säger han. Chokladrutor säger jag.
Receptet på rutorna är Leilas och receptet på glasyren är ur minnet, förmodligen min mammas recept men jag kallar det mitt eget.

Leilas kärleksmums

5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad) 


 1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka.
Låt svalna.

Susannes glasyr:
(dubblat och klart för att det ska bli härligt mycket glasyr)

150 g smör eller margarin
9 msk espresso
3 msk kakao
6 tsk vaniljsocker
9 dl florsocker

Smält smöret och rör snabbt ihop alla ingredienser till en slät smet. Bred ut över kakan och låt det stelna lite innan du strör kokos eller strössel över.

ENJOY!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar