Mmm.. nu står det en banankaka i ugnen :)
Här kommer ett banakakerecept som är nästan lika bra:
2-3 övermogna bananer
50g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 rågad tsk kanel
0,5 dl mjölk
Vispa ägg och socker enligt konstens alla former.
Smält smöret
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ihop det med äggvispet.
Sen är det dags att röra ner smöret och dom mosade bananerna. Rör ner mjölken.
Smöra en form och "bröa" den med kokos.
Skjutsa in kakan i ugnen, 175 grader, längst ner i ugnen. Vänta en sisådär 40-50 minuter. Tiden varierar en del beroende på vilken form man har.
Låt gärna kakan stå till dagen efter. Den är nämligen mycket smarrigare dagen efter :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar